Inloggen

Dagexcursie vrijdag 29 september 2023

2 oktober 2023

Afgelopen vrijdag, op 29 september, beleefde ons team van Vastgoed Netwerk Zwolle een onvergetelijke dagexcursie naar het historische Utrecht.

We vertrokken vroeg in de ochtend per trein vanuit Zwolle naar het hart van Nederland, waar de ervaren gidsen Marlies Adriaansen en Leon Sebregts, tevens architecten, ons opwachtten. Onze reis begon met een boeiende tour door het Stationsgebied. We begonnen in het stadskantoor, waar we een indrukwekkende maquette van het gebied bewonderden, en eindigden op het Jaarbeursplein. Hier zijn recentelijk opvallende projecten zoals Central Park, WonderWoods en Galaxy Tower opgeleverd, wat ons inspireerde.

Daarna wandelden we over de Moreelsebrug naar de grootste fietsenstalling van Europa en bewonderden we het ‘bollendak’ op het stationsplein van Hoog Catharijne. Een inspirerende presentatie volgde, waarin Laurens van Doorn ons meenam door het concept, de geschiedenis, uitdagingen en oplossingen van Creative Valley.

Na een heerlijke lunch in Time Out verkenden we met Marlies en Leon het winkelcentrum Hoog Catharijne en de binnenstad. Tijdens deze wandeltocht ontdekten we architectonische hoogstandjes zoals de Catharijnesingel, Pandhof Sinte Marie, het postmoderne woonhuis van Mart van Schijndel, het metalen huisje aan de Drift, het stadhuis van de Spaanse architect Miralles en het historische Hoofdpostkantoor, getransformeerd tot bibliotheek en culturele hotspot.

Na de stadswandeling genoten we van een bezoek aan de iconische Winkel van Sinkel, waar eten, borrelen en uitgaan samensmolten.

Vervolgens maakten we een ontspannende rondvaart door de Utrechtse grachten, mogelijk gemaakt door De Advocaten van Van Riet. Daarna sloten we de dag af met een heerlijk diner bij Kitchen Bar Danel, gelegen onder het dak van TivoliVredenburg.

Terug in Zwolle koesterden we de herinneringen aan deze geslaagde excursie vol inspiratie en culinaire hoogtepunten. Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt! Op naar meer avonturen en samenwerkingen in de vastgoedwereld.