Inloggen

Bijeenkomst en ALV vrijdag 12 april

13 april 2024

Op vrijdag 12 april jl. hadden we onze 2e bijeenkomst van dit jaar in restaurant JaffaJaffa.

We zijn gestart met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Na een overzicht van mooie bijeenkomsten van het jaar 2023 en financiële aangelegenheden, tijd voor de gastspreker Geerten Waling.

Geerten (1986) is historicus en in 2016 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Hij schreef meerdere boeken over de geschiedenis en toekomst van de democratie. Als redacteur en columnist is hij werkzaam voor weekblad EW. Geerten heeft meegeschreven aan de politieke biografie ‘Geert, de Wreker’ van Meindert Fennema (1946-2023), hoogleraar politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam.

Geerten verteld over het feit dat de PVV onder autocratische leiding flinke verkiezingswinsten hebben behaald, maar afgezien van een kort avontuur als gedoogpartner (2010-2012) was Wilders voor andere partijen al die jaren een paria. Tot 22 november 2023, toen werd de PVV van Geert Wilders, tot verbazing van zijn vrienden en tot afgrijzen van zijn vijanden, met 37 zetels de grootste politieke partij van Nederland. De kiezer heeft gesproken. Maar wat nu? Wat verklaart de volksopstand die Wilders teweegbracht? En wat beweegt hem zelf? Hoe houdt hij zich de dissidenten en de media van het lijf? En hoe verhoudt zijn PVV zich tot de opleving van het rechts-populisme overal in het Westen? Kortom, door Geerten een interessante inkijk in de politiek gekregen.

Al onze leden kregen een politieke biografie tijdens de bijeenkomst uitgereikt. Na het formele gedeelte heerlijk geborreld en gegeten.

We kijken uit naar onze zomereditie op 5 juli aanstaande.